top of page

Aivojumppaa kotioloissa: koirien älylelut testissä...

Lemmikkiliikkeet ovat pullollaan erilaisia aivojumppaleluja koirille. En tiedä teidän muiden kokemuksista, mutta meillä ne ovat olleet ihan jees. Normikongien lisäksi olen hamstraillut muun muassa kirppareilta muutaman, mutta löysin myös ns. "heavyduty"-version jolla ajattelin touhutiitaamme testata. Joo. Tämä on vaikeustasoltaan kuulemma taso kolme (eli korkein). Sen ratkaisemiseen menee Elsalta tällä hetkellä - no. Katsokaa itse.


Tiedän, että näistäkin voidaan olla montaa mieltä. Onhan niin, että tällaisia "etsi-ja-löydä"-leikkejä voi vallan mainiosti tehdä ihan ilman erillisiä "playstationeita", mutta minusta on jotenkin kiva myös tarjota tällaisten lelujen kautta jotenkin koiralle hiukan "ekstraa". Kiinnitin juuri viimeksi huomiota, miten koiran hajutyöskentelyn ja viiksikarvojen vipatuksen voi suorastaa kuulla!


Meille on kertynyt näitä tosiaan nyt joitakin. Kokemuksiamme alla. Koekoiramme viihtyi kunkin lelun parissa noin keskimäärin kaksi minuuttia (kyllä, otin aikaakin), mutta se oli myös innoissaan odottamassa jälleen uutta "leikkihetkeä" edellisen päätyttyä - lue: uusia nameja tarjolla...Musta "labyrintti" ("Buster Dog Maze")


- Idea: labyrinttiin laitetaan nameja/herkkuja, jotka koiran on kuononsa avulla saatava sieltä ulos. Tassujen avulla tämä ei onnistu, joten tarjolla on ehtaa kuonotyöskentelyä. Tai kielipeliä.

- Kiitämme: kestävän tuntuinen, kivan näköinen myös olkkarin lattialla ;-D. Ja helppo pestä.

- Moitimme: Alkuperäinen idea ei ainakaan meillä aivan toimi. Selkeästi Elsa saa noukittua namit myös hiukan kikkailemalla ilman että se kuljettaa niitä mitenkään pois labyrintistä siinä annettua reittiä pitkin. Yhtä kaikki, kyllä se aikansa tämänkin kanssa tuhtaa...Trixie Poker Box

- Neliosainen laatikko, josta koiran tulee osata vetää tai nostaa lokeroita auki kuonollaan saadakseen herkun käsiinsä. Lokerot aukeavat joko narusta tai nupista tarttumalla tai kantta tassulla tai kuonolla nostamalla.

- Kiitämme: lelu jaksaa innostaa kerrasta toiseen. Niksit eivät aivan heti aukea koiralle, joten se joutuu ainakin ensimmäisellä kerralla tekemään aivan oikeastikin aivotöitä herkkuihin käsiksi pääsemiseksi.

-Moitimme: vaikka tämäkin jaksaa kerta toisensa jälkeen edelleen innostaa (ainahan siellä on herkkuja palkkiona luvassa), ensimmäisen kerran pulmat ratkaistuaan koiralle ei tässä välttämättä kovin paljoa haastetta ole. Ihan mukavaa aivojumppaa silti. Ainakin kerran Elsalla on selvästikin hermo hiukan pettänyt ja myös tämä melko tanakasta muovista (?) tehty pleikkari on saanut hampaista tai kynsistä osumaa.


Karlie

- Idea: lastulevymäinen "kiekkopeli", jossa kansikiekkoa siirtämällä saa paljastettua alapuolella lokeroissaan olevat namit.

- Kiitämme: jo melko pieni pentu luultavasti hoksaa mistä tässä on kyse ja viihtyy sen parissa. Myös kahdeksankuinen tyttö jaksaa touhuta sen parissa jonkun aikaa. Lelussa on monta koloa, joihin herkkuja voi laittaa, joten ihan heti ei ehkä nälkä iske jos leikkituokion tämän kanssa viettää.

- Moitimme: kun koiran kärsivällisyys pettää ja"brute force" -menetelmät otetaan kehiin, tämän tyyppiset kevyestä materiaalista tehdyt lelut eivät kauaa kestä.


80 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page