top of page

Lihashuoltoa
Olemme edelleen käyneet noin kolme kertaa viikossa agilityhallilla treenaamassa ja pakko sanoa, että ohjeistetut koiran lämmittely- ja venyttelytoimenpiteet ovat jääneet hiukan retuperälle. Ajattelin, että vien koiran hierojalle päästäkseni kärryille siitä mitä sen kuntoon ja lihaksiin kuuluu.


Aikaa oli varattu tunti ja vartti. Siitä ensimmäiset 30-45 minuuttia menivät Elsan totutellessa tilaan ja hierojan otteisiin, mutta lopulta se asettui selälleen ottamaan käsittelyä vastaan joten rentoutui varmaan ainakin jossakin määrin 😀.


No mitä opimme?


- Ilmeisesti Elsa peitsaa. En tiedä onko se hyvä vai huono mutta kumminkin. En tiedä onko siihen tarvetta puuttua? Kertokaa viisaammat. Pitää perehtyä siihen mitä se voi kertoa.

- Ilmeisesti se on ihan hyvässä lihaskunnossa ja myös painossa, mistä olen tietysti tyytyväinen. Erityisesti habat saivat kiitosta... Jossakin treenien varmaan on aiheellistakin näkyä.

- sillä on kireyttä lantion seudulla ja yhdessä tietyssä nikamassa erityisesti, kuulemma, sekä takareisissä myös. Mutta koska lihakset ainakin tuossa hieromalla kuulemma myös pehmenivät, oletan että ei siellä ehkä mitään valtavan kriittistä rakenteellista huolta ole - lapinkoirillahan on myös lonkkavaivoja, eivätkä Elsan vanhempien lonkat aata kuitenkaan ole. Olen harkinnut Elsan lonkkien kuvauttamista ihan jo harrastamisenkin takia, ettei treeneillä ainakaan aiheuteta kipuja tai vahinkoja.


Myös Elsan turkin kunto sai kehuja. Tosin pohjavillapesuun se on tarpeen taas viedä varmasti tässä jonkin ajan sisällä.


Kaikenkaikkiaan sillä ei tuntunut esimerkiksi lonkissä olevan mitään sellaisia kipuja tai muuta mistä erityisesti pitäisi olla huolissaan, mutta minusta tällainen huolto karvakaverille oli hyödyllinen monellakin tapaa. Itse näin ainakin, miten alkuun selvästi hämmentynyt ja stressaantunutkin koira vähitellen rentoutui ja alkoi ottaa käsittelyä vastaan. Se oli ihana nähdä! Ja koska koira ei itse voi lihasjumiensa paikkoja osoittaa, on hyvä että joku ne käy läpi ja kertoo havaintonsa. Itselleni koirahierojalla käynti oli myös mukava juttuhetki koira-ammattilaisen kanssa samalla kun Elsa opetteli rentoutumaan vieraassa tilassa ja ottamaan vastaan vieraan ihmisen käsittelyä. Win-win meille, sanoisin. Joten suosittelen.


12 views0 comments

Recent Posts

See All

Voihan lonkkamalja

Pistinkin sitten tuumasta toimeen ja kävimme otattamassa Elsasta viralliset lonkkakuvat. Lausunnossa sanottiin menevän parisen viikkoa mutta voe mahoton - ne tulivatkin päivässä. Tulos: C/C. Eli äitin

Välineurheilua?

No nythän on käynyt niin, että on tainnut mennä hiukan överiksi. Koiran tarvikkeiden määrä, nimittäin. En tiedä, montako remmiä, monetko valjaat tai montako harjaa teillä koiraa varten on, mutta minä

Комментарии


bottom of page